Složila jsem senátorský slib

foto senat slib copyVe středu 19. listopadu se Senát sešel na své ustavující schůzi, čímž začalo jeho 10. funkční období. V úvodu schůze jsem spolu s dalšími nově zvolenými senátory v říjnových volbách složila slib, jenž předepisuje Ústava.

"Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."

Na schůzi bylo zvoleno nové vedení. Já jsem byla zvolena místopředsedkyní Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí. Rozhodla jsem se být i členkou Podvýboru pro dopravu a energetiku, Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu a členkou Stálé komise Senátu pro krajany žijící v zahraničí.